• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250
Filters

Bescherm- en opvulmateriaal

Ben je op zoek naar bescherm- of opvulmateriaal? Dan ben je bij Moonen Direct op de juiste plek! Neem eens een kijkje in ons ruime assortiment aan opvulmateriaal. Hier vind je alles om je producten goed te beschermen tijdens transport of opslag. Het is belangrijk om de lege ruimtes in dozen goed op te vullen zodat je producten stevig op hun plek zitten en niet gaan schuiven in de kartonnen doos. Zo zijn je pakketten bestand tegen alles wat ze te verduren krijgen tijdens het transport naar de klant. Voorkom beschadigingen of onnodige retouren met het beschermmateriaal van Moonen Direct.

Lees meer

Lege ruimte in doos opvullen met opvulmateriaal

Zorg er met onze opvulmaterialen voor dat je verzenddozen en pakketten geen lege ruimtes meer bevatten. Zo voorkom je beschadigingen aan de producten die je verstuurd. Er zijn veel verschillende opvulmaterialen waar je uit kan kiezen die wij uit voorraad kunnen leveren.
Opvulchips zijn schuimchips in de vorm van een 8. De 8-vormige schuimpjes vullen alle lege ruimtes in de doos, stabiliseren het product en zorgen voor goede demping tijdens het transport. Opvulchips worden gemaakt van polystyreen (PS). In ons assortiment vind je ook milieuvriendelijke opvulchips van 100% gerecycled polystyreen en milieuvriendelijke opvulchips van maiszetmeel. 

Opvulmateriaal van papier is ideaal voor bedrijven die veel opvulmateriaal gebruiken. Opvulpapier kan, met 100% gerecycled papier, een milieuvriendelijke manier zijn om de lege ruimte in een kartonnen doos op te vullen. Een bijkomend voordeel van opvulpapier op rol is dat het veel minder opslagruimte in beslag neemt dan bijvoorbeeld opvulchips.

Luchtkussenfolie wordt vaak gebruikt als opvulmateriaal voor webshops bij het verpakken van meerdere producten in een kartonnen doos. De luchtkussenfolie wordt opgeblazen met behulp van een luchtkussenmachine. De gevulde luchtkussenzakjes vullen eenvoudig de lege ruimtes in de verzendverpakking. 

Opvulschuim of een schuimbuffer vormt zich, na activatie van het schuim, naadloos om het product in de verzenddoos. Zo is het product volledig gefixeerd op een plek in de doos.

Wil je je cadeauverpakkingen, kerstpakketten of wijnkisten voorzien van opvulmateriaal? Dan is decoratief opvulmateriaal, zoals papierwol, houtwol en sizzlepak, uitermate geschikt.

 

Producten beschermen met beschermingsmateriaal 

Het onbeschadigd verzenden van kwetsbare producten is erg belangrijk. Soms is het dan cruciaal om niet alleen de verzenddoos op te vullen, maar ook het product te beschermen voordat je het verpakt. Naast de verschillende opvulmaterialen, vind je in onze webshop ook verschillende beschermmaterialen.

Noppenfolie is een folie met kleine bubbels die gevuld zijn met lucht. Daarom wordt deze folie ook vaak bubbelfolie of luchtkussenfolie genoemd. De bubbeltjesfolie is zeer geschikt om kwetsbare producten te beschermen en wordt onder andere veel gebruikt door verhuizers.

Golfkarton op rol is goed in staat om te voorkomen dat producten gaan verschuiven in dozen en tevens erg voordelig. In tegenstelling tot kartonnen dozen, bestaat golfkarton op rol uit een eenzijdige golf. 

Schuimfolie is een veelgebruikt alternatief voor noppenfolie. Beide beschermmaterialen worden gebruikt voor het beschermen van breekbare of krasgevoelige producten. 

Courantdruk, ook wel grijspapier of pakpapier genoemd, kan zowel als beschermmateriaal als opvulmateriaal gebruikt worden. Het beschermt producten tegen beschadigingen of vult de lege ruimtes in een verzenddoos op.

Zijdepapier of zijdevloei beschermt kwetsbare producten bij transport. Zijdevloei wordt meestal gebruikt voor het inpakken van glaswerk of porselein door verhuizers. 


Kartonnen dozen nodig?

Als je op zoek bent naar opvulmateriaal, dan heb je ook de kartonnen dozen nodig om op te kunnen vullen. Bij Moonen Direct ben je aan het juiste adres voor een ruime keuze in kartonnen dozen. In onze webshop vind je onder andere amerikaanse vouwdozen, autolockdozen, brievenbusdozen en koeldozen!

Kartonnen dozen beschermen

Niet alleen je producten, maar ook de kartonnen dozen waarin ze verpakt worden kunnen bescherming gebruiken. Wil je kartonnen dozen op pallets goed beschermen voor transport? Bekijk dan zeker eens onze hoekprofielen en handwikkelfolies voor het beschermen en stabiliseren van je palletlading. Bestel eenvoudig en snel al je verpakkingen en verpakkingsmaterialen uit voorraad. Voor 12:00 besteld, volgende werkdag geleverd.

Toon minder

83 Product(en)
Winkelwagen
Afrekenen