• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Ons MVO beleid

In 1955 is Moonen Packaging opgericht en met passie en ambitie is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatieve verpakkingsspecialist. Wij gaan voor een waardevolle samenwerking met onze klanten. We denken proactief en zijn continu op zoek naar oplossingen die innovatief én duurzaam zijn. Al meer dan 15 jaar ligt de focus op groen en respectvol omgaan met de planeet. In Europa zijn we koploper in composteerbare verpakkingen, op basis van hernieuwbare grondstoffen. Wij willen een continue inspiratiebron zijn voor klanten, leveranciers en consumenten, door te laten zien dat groen ondernemen écht loont. Dat vertellen we regelmatig op verschillende beurzen, seminars, congressen en aan scholen. Kennis delen is wat ons betreft essentieel om tot een circulaire economie te komen.


Download hier ons MVO jaarverslag

 

“Wij zijn van mening dat echte duurzaamheid begint bij het ontzien van kostbare grondstoffen”

 

Als koploper op het gebied van duurzaamheid streven wij ernaar om zo maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We willen een voorbeeld zijn voor anderen en onze doelgroepen te informeren en adviseren in alternatieve, duurzame concepten en producten. In 2019 en 2020 willen we de kennis van MVO vergroten en verbreden binnen de organisatie. Onze duurzame missie wordt hierdoor meer zichtbaar in onze interne organisatie en we kunnen deze missie vervolgens beter vertalen naar onze klant. Ook willen we onze manier van samenwerken met leveranciers verduurzamen en verbeteren.

 

Koploper duurzaamheid

Moonen Packaging is in 2017 uitgenodigd als lid van de denktank voor het Lean & Green 3 sterren programma. Als eerste in de branche namen wij deel aan de 3 sterren award. In 2017 zijn de eerste bijeenkomsten geweest met de Lean & Green koplopers en zijn de uitgangspunten benoemd. Hiermee is onze status als koploper duurzaamheid bevestigd op het gebied van CO2-reductie.

Wil je meer weten over onze certificaten? Bekijk ze hier.

 

Missie

Wij gaan voor meer dan tevreden klanten, door altijd de extra stap te zetten met liefde voor de planeet.

 

Visie

Wij geloven dat echte duurzaamheid begint bij het ontzien van kostbare grondstoffen. We verbruiken meer dan 1,7 keer de capaciteit van de aarde. Dat houdt in dan de planeet niet kan herstellen van onze aanwezigheid. We consumeren teveel. Wij geloven dat het anders moet en kan.

 

Minimaliseren milieu-impact

Moonen Packaging werkt al jaren aan vermindering van haar eigen impact op het milieu. Daarnaast zijn we lang op zoek geweest naar een methode om de milieu-impact per product te bepalen. Door samenwerking met Ecochain kunnen we nu EPD (Environmental Product Declaration) of LCA (Life Cycle Analysis) per product bepalen, uitgedrukt in MKI-waarde (Maatschappelijke Kosten Indicator). Voor onze suikerriet beker Stack-it hebben we zelf een LCA rapport uit laten voeren. Dit is te downloaden op stack-it.nl.

We zijn daarnaast gestart met het Off Road programma van Lean & Green. Inmiddels hebben we twee leveranciers uit Polen aangesloten op de corridor Rzepin - Tilburg en verminderen we op dit transport de CO2 uitstoot met 41%. We gaan dit in de loop van 2019 nog verder uitbreiden.

 

Eind 2023 komt 50% van onze omzet uit verpakkingen met een duurzame grondstof

 

Deze doelstelling staat nog steeds ook centraal. Hernieuwbare grondstoffen zijn wat Moonen Packaging betreft grondstoffen die in één jaar tijd groeien, waaronder bamboe, rijst, tarwe, suikerriet, olifantengras, etcetera. Bomen zijn wat ons betreft geen hernieuwbare grondstof. Waarom niet? Omdat het gemiddeld 80 jaar duurt voordat een boom volgroeid is. De levensduur van een kartonnen doos of kopieerpapier staat in schril contrast.

 

Help je mee? Kies dan voor een duurzaam alternatief!

Winkelwagen
Afrekenen