• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Duurzaamheidslogo's

 


Als innovatieve verpakkingsspecialist zijn we continu op zoek naar nieuwe oplossingen, met liefde voor de planeet. Om duidelijk te maken welke producten een goede keuze zijn, zijn veel van onze verpakkingen voorzien van ons duurzaamheidslabel. Dit houdt in dat de verpakking is gemaakt van duurzame grondstoffen, een milieulabel heeft of composteerbaar is. Op deze pagina leggen we je uit welke labels je bij een product kan vinden en wat ze betekenen.

 

Verpakkingen van duurzame grondstoffen

Deze labels zijn gericht op de duurzaamheid van de materialen die gebruikt zijn om het product te maken. 
 

Hernieuwbare grondstoffen

Producten met dit logo zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Onder hernieuwbare grondstoffen verstaan wij grondstoffen uit reststromen en grondstoffen die binnen één jaar eens of meerdere keren geoogst kunnen worden. Daaronder vallen materialen zoals, bagasse, palmblad, PLA, papier en karton van landbouwafval, graskarton, bamboe en kokosnoot. Bij het gebruik van hernieuwbare grondstoffen onttrek je (bijna) geen waardevolle grondstoffen uit de aarde, waardoor de impact op de aarde minimaal is.

 
 

Bevat gerecycled materiaal

Producten met dit logo bestaan voor een gedeelte uit gerecycled materiaal. Door gebruik te maken van recyclaat in een product zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en wordt de groei van de afvalberg verminderd. Gerecycled materiaal kan (nog) niet voor alle producten gebruikt worden. Soms is het niet mogelijk om een product volledig van gerecycled materiaal te maken, omdat het gebruik van gerecycled materiaal de kwaliteit van het materiaal verminderd.

  

100% gerecycled

Producten met dit logo bestaan volledig uit gerecycled materiaal, dat wil zeggen dat er geen nieuwe of virgin materialen zijn gebruikt bij de productie. Door volledig gebruik te maken van gerecyclede of secundaire materialen bij het maken van dit product vermindert de groei van de afvalberg.


 


PEFC

Producten met dit keurmerk bevatten hout- of papier gemaakt van PEFC gecertificeerd hout. Dit internationale keurmerk garandeert dat de hout- en papierproducten uit een duurzaam beheerd bos komen en dat het bos in stand blijft.


RESY

Het RESY-symbool is van origine Duits. Verpakkingen van papier, golfkarton en karton met dit symbool worden gegarandeerd volledig ingezameld en gerecycled. Alleen recyclebare transportverpakkingen van papier, karton of golfkarton mogen dit symbool dragen.

 

Producten met milieulabels

Producten met deze labels hebben tijdens productie, gebruik of in de afvalfase een lagere impact op het milieu in vergelijking tot andere producten.

Nordic Swan

Producten met dit label zijn milieuvriendelijk geproduceerd. Het label wordt gebruikt voor schoonmaakmiddelen. Het label toont aan dat de middelen net zo goed schoonmaken als andere producten, maar geen schadelijke stoffen bevatten en niet giftig zijn voor waterorganismen. Daarnaast moet er zo veel mogelijk gerecycled materiaal gebruik worden en bevat de verpakking van deze producten geen pvc (polyvinylchloride).


EU Eco Label

Producten met dit milieukeurmerk voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Ze hebben lage milieu-impact, bevatten ze beperkt schadelijke stoffen, zijn geschikt voor recycling en dragen bij aan het verminderen van afval en bevatten geen microplastics. Tevens wordt er efficiënter gebruik gemaakt van water, energie en grondstoffen. De criteria voor het keurmerk zijn op Europees niveau vastgesteld. 

 

Composteerbare verpakkingen

Een composteerbare verpakking kan door micro-organismen worden afgebroken tot compost. In ons assortiment zijn deze verpakkingen gelabeld met een OK compost milieulabel of Kiemplantlogo en voldoen aan de Europese composteringsnorm EN-13432. De producten zijn industrieel of thuis composteerbaar. Bij thuiscompostering worden lagere temperaturen bereikt waardoor niet alle materialen kunnen composteren binnen een vastgesteld tijdsbestek. 

Producten die voldoen aan de Europese composteringsnorm EN-13432, en dus composteerbaar zijn, zijn niet altijd geschikt voor verwerking met het GFT-afval. Dat komt omdat het composteringsproces te kort kan zijn voor de composteerbare verpakking om volledig te composteren. Wil je zeker weten dat je jouw afval goed scheidt? Check dan altijd in welke afvalstroom jouw afvalverwerker de producten wenst te ontvangen.


Home compostable

Producten met dit milieulabel zijn thuis composteerbaar in een compostvat of -bak. De producten zijn binnen 12 maanden voor 90% gebiodegradeerd, bevatten geen of een lage concentratie aan zware metalen en hebben geen invloed op de kwaliteit van compost.
 


Industrial compostable

Producten met dit milieulabel zijn biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie bij minimale temperatuur van 58 graden. De producten zijn binnen 6 maanden voor 90% gebiodegradeerd, bevatten geen of een lage concentratie aan zware metalen en hebben geen invloed op de kwaliteit van compost.
 


Kiemplantlogo

Producten met het Kiemplantlogo zijn voldoen aan de Europese composteringsnorm EN-13432 en zijn industrieel composteerbaar.
 

 

Moonen Direct

Naast alle bovenstaande labels is er op onze webshop ook onze eigen productlijn ROOTS van een label voorzien.


ROOTS

ROOTS servies is volledig gemaakt van duurzame natuurproducten en heeft tevens een duurzame uitstraling. Na gebruik is het 100% composteerbaar. We spreken daarom van compostableware.


 

Winkelwagen
Afrekenen